OVER ONS

Onze onderneming

Wij zijn gevestigd in Gent (België) en leveren sinds 2009 professionele vertaal- en tolkdiensten aan bedrijven en particulieren, zowel nationaal als internationaal. Wij zijn ervan overtuigd dat alleen kwaliteit loont. Daarom werken wij enkel samen met professionele vertalers en tolken die gespecialiseerd zijn in hun eigen domein.

Onze missie

We helpen bedrijven om een breder doelpubliek te bereiken door taalbarrières op te heffen. We ondersteunen onze klanten in hun meertalige communicatie zodat zij met hun producten en/of diensten internationale markten kunnen betreden. We werken niet alleen voor onze klanten, maar werken ook met hen samen en luisteren naar hun verwachtingen. We bouwen met hen een duurzame relatie uit, denken proactief met hen mee en stellen ons in hun plaats om hun verwachtingen zo goed mogelijk in te schatten.

Achtergrond

De oprichter en zaakvoerder van Optimo Translations (Interpret-IT bv), Jan Van Den Bulcke,

  • studeerde in 2002 af als licentiaat vertaler Nederlands-Frans-Spaans aan de Hogeschool Gent,
  • volgde nadien Complementaire Internationale Studies (specialisatie conferentietolken + Portugees) aan de Universidad de Granada in Spanje,
  • deed een Europese Master in Conferentietolken (Frans, Spaans, Engels) in Antwerpen
  • en specialiseerde zich voornamelijk in tolk- en vertaalopdrachten voor de medische, farmaceutische, en IT-sector.

Voordat hij fulltime vertaler en tolk werd, werkte hij 8 jaar als IT-consultant en projectmanager in de automotive sector. Samen met zijn collega’s implementeerde hij softwaresystemen (DMS) bij importeurs en officiële verdelers van o.a. Mercedes, Opel, Volvo, Peugeot en Renault, zowel in België als in diverse Europese landen.

Helping you reach a wider audience by breaking through the language barrier.

Jan Van Den Bulcke © 2023 | All rights reserved.